Detox med björklöv

 
Hildegard av Bingen anses vara den första som omnämner björk som läkande medel. Björklöv är milt urindrivande och hjälper kroppen bli fri från slaggprodukter Nu innan midsommar är rätt tid att plocka bladen innan de blir hårda.
 
Björklöv som knoppas och grönskar är fulla av näringsämnen. Bladen är rika på kalium, kalcium, magnesium och C-vitamin. De är perfekta att använda i vitaminrika, smoothies eller att torka bladen till te. Unga blad kan användas i sallader eller ätas direkt från trädet. När de är riktigt små har de en rätt söt smak. Det är ingen skillnad vilken björk du tar blad av, de fungerar alla på samma sätt.
 
Vill du fuska lite och spara tid köper du den här kuren i hälsokosten från Weleda. Den fungerar som en detox, utrensande och urindrivande. Jag som gärna samlar på mig vatten i kroppen behöver hjälp att bli av med det och även att rensa systemet ibland. Björkblad har en urindrivande effekt och hjälper njurarna att bli av med slaggprodukter. Björkblad är också virus- och inflammationshämmande och lindrar en orolig mage.
 
Förr i tiden var det vanligt att man i Sverige drack björkavkok som en stärkande vårkur efter en lång vinter.
 
Detox med björkblad: Lägg 4 msk färska björklöv eller 2 msk torkade i en kopp Slå över 2,5 dl kokhett vatten. Låt dra under lock i fem minuter. Drick en kopp tre gånger om dagen. Låt kuren pågå högst två veckor i taget.
 
Björkte: Ta 1 tsk björkblad till 2 dl kokande vatten, låt dra i 10 minuter, sila och drick - men helst inte just innan du går och lägger dig, då får du stiga upp igen rätt snart!! Teet stärker njurarna.

Kommentera här: