Kvitten


Jag blev så glad att hitta "Hildegardsortiment" senast jag var på Gateau. Fänkål och Dinkel är två av Hildegards ”universalmedel” men även Kvittenträdets frukter står högt på Hildegardlistan!

Kvittenfrukterna är av Hildegard högt skattade ur hälsosynpunkt. Hon gav rådet "ät flitigt av kvitten ty de städar grundligen upp i kroppen.” De är rika på C-vitamin, slemämnen och pektin. Det är pektinet och slemämnena som ger dem dess inflammationshämmande verkan. Kokt kvitten är bra vid mag- och tarminfektioner och de innehåller kärlsammandragande garvsyror som kan vara till hjälp vid diarréer. Jag har inte avnjutit detta te ännu men jag tror att det kommer att bli en favorit!

Vill du veta mer om Hildegard och hennes tankar kring välmående i vardagen utifrån ett holistiskt perspektiv. Följ med på resa i höst till Portugal. 

23-28 september-17 Kroppens visdom
Kursen är den första av tre med Hildegard av Bingens kunskaper som bas för en holistisk livsstil i vardagen som med fördel kan gås fristående. Du får lära dig om Hildegards tankar kring kosmos, skapelsen och en holistisk livsstil med fokus på kroppen och maten som vår medicin. Hildegards tankar kring mat och hälsa varvas med nutida eat-clean-tankar. Du ges tid att lyssna till kroppen med hjälp av meditation och Mindful Dance, där du ledsagas att finna din livsrörelse i harmoni. Tid för tystnad, egen reflexion och andlig närvaro i naturen vävs in i kursdagarna.
 

Kommentera här: