Följ med till Portugal

Vill du skapa mer utrymme för dig själv och ge dig själv några dagar av livskraft, glädje och njutning tillsammans med dig själv och andra? Börja dagen med doften av rosor, lavendel och apelsinträd? Lyssna till fåglarnas kvitter och sträck ut kroppen med mjuk rörelsemeditation? Följ då med på resa till Portugal till den lilla bergsbyn Vinhó nära staden Cojá för att lära dig mer om Hildegard av Bingen och en holistisk livsstil inspirerad av Hildegards tankar. I de vackra omgivningarna som är fulla av ”viriditas”- grön livskraft ges du en möjlighet till retreat och påfyllnad och kraft till att göra mer av det du längtar efter.

Vi startar dagarna med te och meditation i till Hildegards texter och toner och ger plats för själen och vårt eget lugn och klarhet. Därefter tar till Quinta da Hildegard i ett vackert litet stenhus i bergen, där den magnifika utsikten och apelsinträd, rosendoft och fågelkvitter möter oss. Där, omgiven av naturens kraft och skönhet inleder vi med en skön rörelsemeditation och intar därefter en god frukost inspirerad av Hildegard, innan vi tar en kort promenad i bergen eller bara sitter tysta och insuper atmosfären. Innan lunch är det dags för en inspirationsföreläsning om Hildegard och holistisk livsstil som kommer att ge dig nya tankar, inspiration och kraft. Lunchen avnjuter vi tillsammans, inspirerad av ”Clean Eating”, tillagad av rena råvaror fulla av näring, befriad från tillsatser och farliga ämnen och med kryddor och örter från Hildegards trädgård som tillbehör. Vi äter långsamt och låter både maten och samtalen berör alla våra sinnen.

Efter lunchen åker vi till något utflyktsmål för dagen. Vissa dagar kanske vi börjar med utflykt för att senare på eftermiddagen fortsätta fördjupa oss i Hildegards holistiska tankar. Middagarna äter vi tillsammans i Quinta da Hildegard eller på någon mysig restaurang i närheten om vi inte blir hembjudna till någon på mat någon kväll, man vet aldrig!
 
 

Resa 1) 15-19 september- 17 Den gröna profetissan
För dig som ännu inte vet så mycket om Hildegard av Bingen. Du får lära dig mer om grundtankarna hos Hildegard av Bingen och hennes holistiska tänkande. Du ges tid att lyssna till kroppen med hjälp av meditation och Mindful Dance. Tid för tystnad, egen reflexion och andlig närvaro i naturen vävs in i kursdagarna.

Resa 2) 23-28 september-17 Kroppens visdom
Kursen är den första ev tre med Hildegard av Bingens kunskaper som bas för en holistisk livsstil i vardagen. Kurserna är inspirerade av hennes helhetsläkekonst där den fysiska medicinen, den kosmiska medicinen och själens medicin- psykoterapi ses som en helhet. Denna kurs är inspirerad av hennes Physica och kursen kan med fördel gås fristående. Du får lära dig om Hildegards tankar kring kosmos, skapelsen och en holistisk livsstil med fokus på kroppen och maten som vår medicin. Hildegards tankar kring mat och hälsa varvas med nutida eat-clean-tankar. Du ges tid att lyssna till kroppen med hjälp av meditation och Mindful Dance, där du ledsagas att finna din livsrörelse i harmoni. Tid för tystnad, egen reflexion och andlig närvaro i naturen vävs in i kursdagarna.

Jag berättar gärna mer om du känner dig inspirerad.  Det finns 6 platser till varje kurstillfälle.
 
 
 
 
 

Kommentera här: