Bönpasta med rotfrukter

Eftersom jag under många år varit helt vegetarian är bönor något jag vant mig vid att använda och ofta använder mig av i matlagning, till somliga i familjens glädje och till andras uppbyggelse!

Jag äter numera kött och fisk så proteinbehovet är inte lika svårt att stilla, men precis som Hildegard ser jag det som som tillbehör i kosten.

Bondbönor är enligt Hildegard bra mot matsmältningsproblem och förstoppning. Bondbönor är rika på äggvita och fibrer, mineralämnen som fosfor och magnesium.

Bönor av olika slag försöker jag ”lura i familjen” för att kunna minska på köttet. Därför blev jag så glad när jag upptäckte dessa produkter i handeln. Idag blir det bönpasta med rostade rotfrukter. Den gör jag såhär: Jag sätter varmluftsugnen på 200 grader. Skalar 2 rödlökar och rotfrukter till exempel rödbeta, morot och palsternacka och skär i bitar. Blandar rotfrukter, rödlök samt 3 skalade vitlöksklyftor och häller ut i en ugnsform. Kryddar sparsamt med salt eller persilade och rostar i ugnen ca 30 minuter. Jag kokar bönpastan enligt anvisningarna på paketet. När allt är klart blandar jag samman pastan och rotfrukterna och toppar med färsk timjan och citronmeliss. Det blir så gott!

Kommentera här: