0 Läs mer >>
 

Hildegard Living i...

0 Läs mer >>

För Hildegard av Bingen var det självklart att kropp, själ och ande hörde ihop. Fysiska sjukdomar kan ha själsliga orsaker, menade hon och det var därför viktigt att se hela människan. Allt var en helhet och utgick från ett holistiskt perspektiv på människan och världen. Grunden för livet var enligt Hildegard av Bingen den gröna kraften. Grönt var för henne symbolen för livet. Den livgivande principen i tillvaron.

 

 

 

En holistisk livsstil innebär för mig att få se på mig själv som en hel varelse där allt hänger samman och finns i ett sammanhang. En holistisk livsstil handlar om att lyssna till sin kropp och vad den behöver för att må bra. Att ge sig tid för själen och de insikter som kommer till oss när vi lyssnar till vårt hjärta. Det handlar också om att öppna upp för en andlig dimension i tillvaron. Att inte se sig själv som ett ensamt element utan som del i en helhet med armar som sträcker sig både bakåt i tiden, till andra generationers erfarenheter och tankar och framåt i framtiden mot en värld i balans. Allt hör ihop! För mig är Hildegard en förebild och en stor inspiration för mig för att leva utifrån en holistisk värdegrund. Därför kallar jag det ett ”Hildegard Living”.  Men det är mer än en livsstil-Det är en vision.

Grönskan- ett livs...

0 Läs mer >>

 

Har en nunna som levde på 1100-talet något att lära oss. Själv ansåg hon skriva sina råd till en tid länge fram, då luften inte var så ren och vattnet inte lika rent att dricka. Jag syftar givetvis på Hildegard av Bingen.

Välkommen att äta en god frukost med ingredienser från Hildegards skafferi och trädgård. Du får samtidigt lära dig mer om Hildegards livsfilosofi och holistiska synsätt och pröva på helande rörelser i dans. Det är en jordnära worshop med praktiska tips på hur du kan använda Hildegards tankar och råd i din vardag för att öka din existentiella hälsa och ditt välbefinnande. Medverkar gör även delar av Hildegardensamblen.


Medeltidsveckan på Gotland 

Hildegard Living - Praktisk visdom

AnneLi Amilon och Hildegardensemblen

En praktisk workshop med meditation, dans och god mat! 
Kapitelhusgården
Lördag  12 augusti kl 8:30-11.30 

 

Bilden är från Abteil S.t Hildegard i Eibingen.

 

http://program.medeltidsveckan.se/program/lordag/

Hildegard Living-P...

0 Läs mer >>

23-28 september Kroppens visdom Kurs i Portugal

Vill du skapa mer utrymme för dig själv och ge dig själv 6 dagar av livskraft, glädje och njutning tillsammans med dig själv och andra? Börja dagen med doften av rosor, lavendel och apelsinträd? Lyssna till fåglarnas kvitter och sträck ut kroppen med mjuk rörelsemeditation?

Följ med på resa till Portugal till den lilla bergsbyn Vinhó nära staden Cojá för att lära dig mer om Hildegard av Bingen och en holistisk livsstil inspirerad av Hildegards tankar. I de vackra omgivningarna som är fulla av ”viriditas”- grön livskraft ges du möjlighet till retreat, påfyllnad och kraft.

Du får lära dig mer om grundtankarna i Hildegards filosofi, praktiska råd som går att omsätta i din vardag, konkreta tips på meditationer och rörelser för kropp och själ som vill öppna för livskrafternas förmåga att läka och hela. Goda recept inspirerade av Hildegards skafferi med ingredienser hämtade från naturens hjärta.

För Hildegard behövde kunskap ”kokas ned” Därför var det viktigt att hitta ”det rätta måttet i allt”. Vi kommer under kursen att varva fakta om Hildegards tankar med meditation i rörelse till musik, där du ledsagas att finna din unika livsrörelse i harmoni för att komma närmre det Hildegard kallar ”den himmelska harmonin”. Tid för tystnad, egen reflexion och andlig närvaro i naturen vävs in i kursdagarna.

 

 

anneliamilon.wixsite.com/hildegardliving

 

Quinta da Hildegard