Välkommen till Hildegard Living!

För flera år sedan mötte jag Hildegard av Bingen genom hennes musik. Vi dansade Heliga danser till Hildegards musik. Musiken grep mig och rörde vid mitt innersta. 

Det skulle dröja ytterligare en tid innan jag mer medvetet mötte Hildegards texter, visionsbilder, kosmologi,  psykoterapi och läkande medel. Jag läste böcker och sökte information på nätet och utbildade mig och gick kurser. Allt eftersom jag fick svar så föddes nya frågor och  en längtan att leva som "Hildegarian".

I femtio-årspresent till mig själv valde jag att få följa med på en resa ” I Hildegards fotspår”. Att resa till Hildegardland och vistas på de platser Hildegard levt har fördjupat min relation med Hildegard. Resan blev startpunkten för mig, jag gav mig själv löftet att alltid ha Hildegard med mig i livet, att leva ett slags ”Hildegard Living". Bloggen "Hildegard living" är inte en livsstil, DET ÄR EN VISION! 

Jag är långt ifrån fullärd, eller ens någon Hildegardexpert men vill fortsätta att ta del av och dela med mig av Hildegards kunskaper och låta mig inspireras av hennes tankegångar. Jag vill låta hennes historia och gyllene levnadsregler, stärkande elixir och läkande medel allt mer bli en del av min vardag, fortsätta ta del av hennes böner, hymner och visioner och låta ”viriditas”- den gröna kraften fylla min kropp och mina sinnen på hjärtats väg i ett ”Hildegard Living”. 

Välkommen till Hildegard Living! 

/ AnneLi <3

 

 

 
Bild1.  Från Hildegardland, Rhendalen                          Bild 2 Från klosterbutiken; Abteil St.Hildegard 
 

 

 

Kommentera här: