Fänkål och Backtimjan

 
Som te mellan måltiderna under dagen är det Fänkålste och Backtimjante som jag använder mig mest av. Jag dricker det med honung om jag vill mysa eller fika men annars rakt av, som en genomsköljare av kroppen. Jag brukar göra mycket åt gången och dricka det rumstempererat för att skölja igenom kroppen och för att hålla vätskorna i balans.

Bland läkeörterna är fänkål universalmedlet för alla mag- och tarmbesvär. Den främjar ämnesomsättningen och gör en människa glad, menar Hildegard. Den som äter fänkål eller fänkålsfrön dagligen lider enligt Hildegard även mindre av dåliga vätskor som dålig kroppssvett. Det är en lindring som jag för tillfället behöver, eftersom jag lider en del av svettningar och värme-vallningar. Jag märker skillnad när jag använder mig av fänkål. Den lindrar.

Backtimjan är också en ”Hildegardfavorit”- Den renar och rensar. Jag äter den även torkad som krydda till kokta grönsaker. Kokta rödbetor med getost och backtimjan är en av mina favoriter. 
 




Kommentera här: